Social Fairness Statement

Verantwoord ondernemen begint bij jezelf


Verantwoord ondernemen begint bij je zelf, Social Fairness en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draag je uit binnen de hele keten. In 2018 staat dit hoog op de strategisch agenda. Wij leggen de focus op:

1. Het voeren van een gericht inkoopbeleid met aandacht voor:

  • Arbeidsomstandigheden
  • Mensenrechten
  • Kinderarbeid
  • Circulaire economie

2. Het aangaan van langdurige zakelijke relaties met de intentie om elkaar te verbeteren
3. Het voeren van een actief beleid op het verminderen van milieubelastende activiteiten

People

Wij zijn een familiebedrijf met een laag verloop. In onze personeelssamenstelling streven wij naar diversiteit in geslacht, cultuur en leeftijd. Persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid vinden wij belangrijk. Samen kijken wij naar de ontwikkelingspaden en opleidingsmogelijkheden. Ook werken wij samen met sociale instellingen waardoor een grote diversiteit aan mensen een kans krijgen binnen ons bedrijf. Wij voeren een duurzaam inkoopbeleid om de totale keten te stimuleren. Samen met onze leveranciers kijken wij, waar de mogelijkheden liggen om arbeidsomstandigheden te verbeteren, met aandacht voor de mensenrechten en de uitbanning van kinderarbeid.

Planet

In ons milieubeleid ligt de focus op maatregelen zoals het scheiden van afvalstromen, het verminderen van het energieverbruik, het stimuleren van het reduceren van de CO2 uitstoot van de transportbedrijven waar wij mee samen werken. We stimuleren het gebruik van zoveel mogelijk duurzame producten die passen bij een circulaire economie. Samen met onze leveranciers ontwikkelen we producten die aansluiten bij een circulaire economie. Wij adviseren onze klanten om ook op deze wijze om te gaan met onze producten.

Profit

De werkgelegenheid waarborgen we door het zoveel mogelijk lokaal blijven uitvoeren van onze activiteiten. We maken ook gebruik van zoveel mogelijk lokale bedrijven voor het onderhoud van onze panden en waar nodig voor het leveren van onze diensten. Door duurzame samenwerkingsverbanden zoals met Thialf Innovatielab zijn we in staat om onze nieuwe producten te ontwikkelen,  te testen en te verbeteren  op milieu- en kwaliteitseisen.

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie